Hormisaneeraus

Euroopan laajuisesti patentoitu ruotsalainen menetelmä

Yli 20 000 metriä asennettu Ruotsiin sekä Suomeen!

Asennus on vaivatonta:

  • Asbestitöiden määrä minimoidaan
  • Taipuu useimpien mutkien läpi vaivattomasti
  • Dimensiomuutokset pystytään sukittamaan venyvillä sukilla
  • Rakennusteknisten töiden määrä minimoitu
  • Vähäinen haitta huoneistoille
  • Saneeratut hormit estävät ei-toivottujen hajujen leviämistä (tupakansavu, ruoanjätteet, roskat, jne)
  • Vaimentaa ääntä

Linervent sukka valmistetaan aramidi (Kevlar) kuidusta joka ennen asennusta kyllästetään Ilmanvaihtokanavien saneeraukseen tarkoitetulla erikoisvalmisteisella Polyamidilla. Menetelmällä on on eurooppapatentti (EP 3043121), se on paloturvallinen paloluokalla B S1-D0, sekä ympäristöystävällinen.

 

Sukituksen vaiheet

1. Tarkastus

Ilmanvaihtokanavat tarkastetaan kuvaamalla. Tällä tavoin voidaan arvioida kanavan kunto ja nähdä kanavan haarautuminen.

2. Puhdistus

Likaisten hormien puhdistus tehdään joko harjaamalla tai pesemällä. Menetelmän valinta riippuu kanavan materiaalista ja kanavan muusta rakenteesta.

3. Sukitus

Joustava, ilmatiivis ja palonkestävä komposiittimateriaali kovetetaan paikoilleen hormissa inversiomenetelmällä. Tämä tarkoittaa, että sukka asennetaan paineilmalla tuuletuskanavan sisään. Tämän jälkeen sukka kovetetaan paikalleen ilmalla ylipaineen alaisena. Tämä antaa sukalle hyvän tarttuvuuden ja seuraa hyvin putken muotoja.

4. Laadun tarkastus

Kun uusi komposiittiputki on kovettunut hormi tarkistetaan ja varmistutaan, että sukitus on sujunut suunnitellusti. Videodokumentaatio toimitetaan asiakkaalle.

Ennen

Jälkeen

 

Ilmanvaihtokanavien tiivistys

Linerventin menetelmä tiivistää vuodot tuuletuskanavissa muodosta ja koosta riippumatta. Materiaali on joustavaa ja vaimentaa ääntä, joka kulkeutuu helposti tilojen välillä ilmanvaihtojärjestelmässä. Tuuletuskanavien tiivistys poistaa tyypilliset ongelmat, kuten huono keittiön ilmanvaihto, huono sisäilma, jne.

 

Miksi tiiviit kanavat ovat tärkeitä?

Vuotavat kanavat ovat yksi yleisimmistä tuuletusongelmien syistä. Kun kanavat vuotavat, ei pelkästään ilmanpoisto aiheuta ongelmia, vaan myös hajuja ja ääniä voi levitä ei-toivottuihin tiloihin ilmanvaihtojärjestelmän reikien kautta. Monet ihmiset tietävät, että riittämätön ilmanvaihto on haitallista terveydelle, mutta ongelma on helppo jättää huomioimatta. Valitettavasti harvat tiedostavat, että ilmanvaihtovuodoilla on myös suuri vaikutus energiatehokkuuteen. Toimiva ilmanvaihtojärjestelmä säästää rahaa.

Järjestelmässä joka ei ole ilmatiivis, on välttämätöntä kompensoida lisääntynyt virtauksen tarve. Energiaa käytetään ylisuurissa puhaltimissa, suodattimissa, lämpöakuissa, lämmönvaihtimissa jne. Tiiviiseen järjestelmään verrattuna vuotavien hormien kautta talosta poistuu myös enemmän ilmaa, mikä tarkoittaa huomattavia lämpöhäviöitä etenkin talvisin. Tiivistäminen voi monissa tapauksissa jopa puolittaa kiinteistön lämmityskustannukset joten anna meidän auttaa säästämään rahojasi.

 

Linervent-materiaali

Linerventin materiaali on suunniteltu tiivistämään hormit yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla. Tärkeä ominaisuus materiaalissa on, että se on joustava.

Miksi se on tärkeää?

Joustavalla sukalla voidaan tiivistää myös hormeja, jotka vaihtuvat rakenteen sisällä neliöprofiilista pyöreään tai soikeaan. Materiaali myös venyy eri halkaisijoiden välillä. Kilpailevat menetelmät vaativat usein purkamista, kun ilmanvaihtojärjestelmässä on liian monta tai hankalaa mutkaa. Välttämällä purkamista säästetään kustannuksissa.

Linervent-sukka on myös joustava asennuksen valmistuttua. Tämä tarkoittaa myös parempaa äänieristystä. Materiaali on kehitetty yhdessä Sika Sverige AB:n kanssa. Tuote on ympäristöystävällinen, vähentää purkutöiden tarvetta jonka johdosta menetelmän hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.