Viemäreiden kuvaus

Viemäreiden kuvaus

Viemärin kuvaus ennaltaehkäisee ikävät yllätykset

Viemärin kuvaus on nopea, tehokas ja edullinen keino todeta putkistojen ja viemärivirtauksen nykyinen kunto sekä mahdolliset ongelmat ja remonttitarpeet.

Viemäreiden kuvaus ei vaadi lainkaan purkutöitä eikä vaurioita putkia, joten putkiston kunto saadaan kartoitettua turvallisesti ja siististi.

Viemärin kuvaaminen on luotettavin tapa varmistaa niiden nykyinen kunto. Viemärit kannattaakin kuvauttaa säännöllisesti ongelmien ja mahdollisten vesivahinkojen ennaltaehkäisemiseksi. Kiinteistö tai huoneisto on yleensä asiakkaan arvokkain kiinteä omaisuus. Tämän johdosta suosittelemme viemäreiden painehuuhtelua sekä kuvausta säännöllisesti.

RPL Talotekniikka kuvaa ja dokumentoi putkistot ja hormistot ripeästi sekä kilpailukykyiseen hintaan. Toteutamme viemäreiden kuvauksen kaikenlaisiin kohteisiin.

 

Milloin viemärin kuvaus kannattaa tilata?

Ovatko putkesi iäkkäät? Etkö ole varma putkistosi nykyisestä kunnosta? Eikö viemäri vedä? Etkö tiedä milloin edellinen kuvaus on suoritettu?

Viemärin kuvaus on luotettava keino varmistaa putkiston kunto ja havaita mahdolliset ongelmat. Kuvaus osoittaa sekä remonttitarpeet että varmistaa uudiskohteen viemäreiden ja putkien virheettömyyden.

Viemärikuvaus on aiheellista tilata ainakin silloin, jos:

 • Viemäri vetää ajoittain huonosti tai on usein tukossa
 • Putket ovat yli 30 vuotta vanhat
 • Viemäristä tulee outoa hajua
 • Kiinteistössä epäillään sisäilmaongelmia
 • Putket ovat piilossa rakenteissa
 • Haluat varmistaa putkiremontin tarpeen
 • Uudet viemärit ovat paikallaan, mutta valutöitä ei ole vielä tehty
 • Jos edellisestä viemärikuvauksesta kulunut pidempi aika

Jo pienikin halkeama putkistossa voi päästää kosteutta ja synnyttää bakteerikasvustoa kiinteistön rakenteiden sisään. Kosteus ja bakteerikasvusto kiinteistön rakenteissa aiheuttaa ongelmia sisäilmaan sekä vaurioita itse rakenteille.

 

Miten viemäreiden kuvaukset toteutetaan?

Viemärin kuvaus on vaivaton ja nopea toimenpide, jolla pystytään luotettavasti selvittämään viemärien ja putkiston kunto sekä mahdollinen remonttitarve. Viemärikuvaus kannattaa toteuttaa hyvissä ajoin, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. Kuvaus on myös ensimmäinen askel putkiremontin suunnittelussa sekä vahinkojen ennaltaehkäisemisessä, sillä se osoittaa selkeästi remontin tarpeen, mahdolliset virheet ja laajuuden.

Homma hoituu seuraavasti:

 • Viemäriin ujutetaan erikoiskamera avoimesta tuuletusputkesta tai -luukusta. Kuvaus ei vaadi purkutöitä eikä vahingoita putkia.
 • Jos viemäreitä ei ole painehuuhdeltu pitkään aikaan niin me suosittelemme painehuuhtelua kuvauksen yhteydessä, jotta voidaan varmistua kuvauksen laadusta
 • Kamera välittää monitoriin videokuvaa viemäristä ja putkista, minkä perusteella asiantuntijamme arvioi putkiston kunnon ja remonttitarpeen. Kuvaus osoittaa esimerkiksi tukokset, vuodot, halkeamat, irronneet liittymät ja tiivisteet sekä mahdolliset putkistossa olevat vierasesineet.
 • Kuvauksen perusteella toteutamme sinulle putkiston kuvausraportin, jonka käymme yhdessä kanssasi läpi. Jos viemärit tai putket tarvitsevat toimenpiteitä, esittelemme sinulle myös erilaisetratkaisuvaihtoehdot.

Jos putkistoissasi on ongelmia, joihin viemärin sukitus voisi olla ratkaisu, jätämme sinulle halutessasi myös reilun tarjouksen.

Kuvaus tuo sinulle mielenrauhaa sekä osoittaa luotettavasti mahdolliset putkiston ongelmat ja remonttitarpeet.

Pyrimme toteuttamaan kuvaukset ripeästi kun olemme vastaanottaneet tilauksen. Viemärikuvaus on nopea ja siisti toimenpide, eikä se vaikuta huoneiston normaaliin käyttöön. Kuvauksen päätteeksi saat kuvausraportin, jonka käymme yhdessä kanssasi läpi.